Welkom op de site van THE PPRESS


Het portaal van de periodieke pers

The Ppress is de vereniging van uitgevers van de Belgische periodieke pers en telt vier departementen: B2B Press (vakbladen), OPPAb (Online Professional Publishers Association), Febelmag  (publieksbladen) en Free Press (gratis pers).

De departementen, met elk hun specificiteiten en hun welomlijnde doelgroep, vertegenwoordigen elk een businessmodel binnen één organisatie. De interactie tussen de vier departementen genereert een belangrijke toegevoegde waarde.

Als beroepsvereniging verdedigt The Ppress de morele en materiële belangen bij de verschillende overheden. Zij werkt aan het verbeteren van de kennis over de magazinesector en verzorgt de promotie naar de wereld van de professionelen en het grote publiek.

The Ppress verzekert de verspreiding van een permanente algemene informatie naar haar leden en vertegenwoordigt de uitgevers van magazines bij de regionale, nationale -en internationale overheden en verenigingen.

Voor wat betreft de papiersector onderhandelt en ondertekent de Federatie met de drie gewesten de milieubeleidsovereenkomsten waardoor haar leden voldoen aan hun terugnameplicht.

Sector: periodieke pers

Rechtsvorm: vzw

Voorzitter: Xavier Bouckaert

Algemeen Directeur:  Marc Dupain

Oprichtingsdatum: 1956

Aantal en soort leden: 47 bedrijven voor ongeveer 250 titels